Joyce De Schamphelaere, 30 april 2019

Social Engagement: genereer meer interactie via social media

Je ziet het wel vaker: bedrijven die een Facebookpagina beheren, maar weinig tot geen content posten. Jammer! Dit is juist dé uitgelezen kans om interactief te zijn met je doelgroep! Zowel voor B2C als B2B is het sociale netwerk een must. Naast Facebook zijn ook Instagram, Twitter en LinkedIn niet meer weg te denken. Ontdek hieronder hoe je “The Big Four” optimaal kan inzetten en hoe wij dit aanpakken.

#1 Contentkalender

First things first. Voor je actief bent op sociale media, is het belangrijk om een sociale media strategie uit te denken. Denk na over vragen zoals: Waarom wil je actief zijn op sociale media? Wie is je doelgroep? Welke content wil je delen? Via welke platformen? En vooral: Wanneer ga je deze content delen? De laatste vraag is cruciaal. Hoe pak je dit het best aan? Door een contentkalender op te stellen! Klik hier voor een gratis template.

Dankzij een contentkalender ben je niet enkel regelmatig actief op sociale media, je krijgt ook de kans om in te spelen op allerlei feestdagen en thematische dagen.

#2 Facebook: spread the word

Het is een must om je Facebookprofiel de juiste “look and feel” te geven. Klik hier voor een handige infographic over “social media sizes” die je daarbij op weg kan helpen. Nadat je jouw profiel de juiste “look and feel” hebt gegeven, kan je je focussen op content. Beschikt jouw website over een blog? Aarzel dan niet om je blogartikels te delen op Facebook. Denk na over een goede meta description” voor je blogartikel. Dit is de preview die je volgers op Facebook te zien krijgen en heeft een belangrijke impact op je click-through rate. Door een geschikte meta description te creëren, voorkom je dat Facebook zelf een auto-generated preview maakt, iets wat onordelijk kan ogen.

#3 Instagram: share your story

Instagram is zóveel meer dan het inspireren van je doelgroep met originele posts en unieke hashtags. Instagram stories zijn de manier om jouw bedrijfsverhaal te vertellen. Met stories creëer je een “full screen live” ervaring voor je volgers. Deze blijven gedurende 24 uur zichtbaar op je profiel.

Er zijn talloze mogelijkheden. Zo kunnen bekende influencers, die dezelfde waarden als jouw bedrijf delen, je account even overnemen om interessante en relevante content te delen. Vergeet niet dat je eigen team en collega’s ook belangrijke influencers zijn. Door je volgers een kijkje te geven achter de schermen van het bedrijf of hoe hun werkdag er uit ziet, bied je transparantie.

Om de interactie met je doelgroep te verhogen, kan je ook een “Q&A” houden aan de hand van een poll in je stories. Stimuleer je doelgroep om vragen te stellen over jouw bedrijf en post nadien je antwoorden in je stories. Hoe meer vragen, hoe hoger de betrokkenheid met je doelgroep!

#4 Twitter: tweet till you make it

Bij Twitter is het een must om afbeeldingen toe te voegen aan je tweets. Dit verhoogt de kans op retweets. Zorg er dus telkens voor dat je afbeelding relevant is én van hoge kwaliteit. Twitter is ook een uitgelezen kanaal om je blogposts te delen. Post een foto van(uit) je blogpost om je volgers te triggeren. Door de link van je blogpost toe te voegen aan je tweet, komen je volgers in no-time op je blog terecht.

We raden je ook aan om te posten op piekuren. Niet alleen bij Twitter, maar ook op andere platformen is het belangrijk om je content te delen op het moment dat jouw doelgroep actief is. Bekijk dus zeker op welk uur je volgers het meest actief zijn. Dit vind je terug in de statistieken van je bedrijfsaccount op Twitter. Op die manier kan je je posts inplannen op momenten waarbij de kans op betrokkenheid het grootst is.

#5 LinkedIn: team up

LinkedIn wordt vaak beschouwd als hét platform voor bedrijven. Bij LinkedIn is het cruciaal om alle bedrijfsgegevens in te vullen. Focus dus niet louter op je logo, website URL, locatie en de omschrijving van je bedrijf. Op LinkedIn zijn ook je bedrijfsgrootte, de industrie waarin je actief bent en het bedrijfstype van belang.

Wil je gericht adverteren? Dan is LinkedIn het ideale platform! Je hebt tal van mogelijke segmentatiecriteria. Zo kun je naast geslacht, leeftijd en locatie ook targeten op bedrijven, functies, opleidingen en skills.

Adverteren is belangrijk om je doelgroep gericht te bereiken, maar vergeet ook hier het belang van je eigen collega’s niet. Stimuleer je team om de bedrijfscontent te delen op hun eigen LinkedIn profiel. Zo heb je in no-time een groter bereik!

Klaar voor sociale media?

Sociale media platformen bieden zowel voor B2C- als B2B-bedrijven steeds meer mogelijkheden om de ideale doelgroep te bereiken. Wil je graag advies over je huidige bedrijfspagina, hulp bij het creëren van een concrete sociale media strategie of wil je aan de slag met advertenties? Leave a message aan onze digital Janes!