Valérie Destrooper, 16 oktober 2018

Ravotten in Ronse

Van 11 tot 13 oktober was het weer zover. Dat moment van het jaar waar menig Jane reikhalzend naar uitkijkt. Crime scene voor deze editie van de offsite: de Ijsmolenhoeve in de Vlaamse Ardennen. Een locatie “waar beestig avontuurlijk een nieuwe dimensie krijgt.” Met andere woorden, waar wij ons thuisvoelen. Tsjaka!

Allemaal unieke Janes

Onze vaste coach van dienst was ook deze keer Regan Knockaert van RenesPartners. Zowel fysieke als denkoefeningen werden door hem vakkundig aangewend met als doel om onze kwaliteiten te ontdekken, en soms ook de vinger op de wonde te leggen. Ons doel is steeds duidelijk: we willen proactief werken aan onze interne veerkracht, elkaar nog beter leren begrijpen. Elk persoon heeft immers zijn of haar eigen talenten, werkpunten, ergernissen en factoren die motiverend werken. De offsite duurt maar enkele dagen, maar toch kennen we elkaar een stuk beter dan ervoor, en dat geldt ook voor de nieuwe Janes. Missie geslaagd!

What else?

Uiteraard hebben we voldoende tijd genomen om lekker te ontspannen. De locatie ‘op den buiten’ en het mooie weer werkten dit alleen maar in de hand. Er waren jacuzzi’s, lekker eten en er was drank. Er was de leuke quiz van Sven en Nathan. En er was het bosspel waar we onze offsite mee begonnen.

Het team werd onderverdeeld in 4 groepen en elke groep kreeg een topografische kaart mee. Op verschillende locaties moest er een opdracht vervuld worden. Die kon natuurlijk enkel tot een goed einde gebracht worden door een excellente samenwerking. Van bier proeven tot het omkeren van een zeil zonder een voet op het gras te zetten, geen enkele uitdaging was ons teveel. Al vlotte het bij de ene groep net iets beter dan bij de andere…

 

Flying high

Een beetje bekomen en op ’t gemak afronden? Niet voor deze Janes. We zaten daar immers op een avontuurlijk domein, met als centraal punt een beestachtig hoge klimtoren. Begrippen als highropes, big swing en death ride schrikken ons niet af. We doorstonden alles met glans, zij het goed vastgegordeld en met kleine hartjes.

Menig gegil en stijve spieren waren het gevolg.

Woorden zoals deze

“Beste offsite tot nu toe” – Maxim
“Als freelancer kom ik op meerdere bedrijven en nergens is het teamgevoel zo groot als bij Starring Jane.” – Dimitri
“De offsite was zalig, merci aan de organisatie!” – Sven
“Twas ferm!” – Jeroen
“Twa bère!” – Aurélie

Het moet écht gezegd: dit team is hechter dan ooit. Hoe dat zo gekomen is, ligt aan allerlei zaken. Respect en vertrouwen in elkaar liggen aan de basis. En voor deze editie geldt, nu nog meer dan ooit: What happens offsite, stays offsite. Voor ieders bestwil. Basta.