Kevin Braem, 10 januari 2017

Open source cms: werken met de beste aanbieder

Als open source cms wil nopCommerce werk maken van de creatie van duurzame communities, onder meer om waardevolle feedback te krijgen en zo het systeem nog beter te maken. Kortom, om een win-winsituatie te realiseren. Eén van hun recente ontwikkelingen daarbij was de introductie van een nieuw ranking programma voor partners. Wie nopCommerce gebruikt om een website, plugin of theme te realiseren dan wel een certified developer in huis haalt, scoort punten. Op die manier worden de users echte ambassadeurs van nopCommerce. De meest actieve deelnemers kunnen rekenen op prijzen en kortingen tijdens de volgende editie van nopCommerce Days, en worden vermeld op de website van nopCommerce, die maandelijks vlot 150.000 unieke bezoekers haalt.

Voor elke nieuwe website die in nopCommerce wordt ontwikkeld, komen er twintig punten bij. Eenmaal de plugin is geüpload en goedgekeurd, komen daar nog eens tien punten bij. En een certified developer in huis halen (of intern opleiden) is goed voor 30 punten. Wie het documentatiemateriaal van nopCommerce in de eigen taal vertaalt, mag zelfs zowaar rekenen op 100 punten in één klap. Op die manier hoopt het bedrijf van zoveel mogelijk klanten evangelists te maken.

En Starring Jane? Momenteel staan wij (als enige Belgische partner) op 165 punten, goed voor een zilveren medaille. Uiteraard hopen wij in de toekomst nog sterk te stijgen!