Jhinthy Vandromme, 25 juni 2018

Jhinthy, one of a Jane

Hoewel alle Janes samen een gezellige bende vormen, wordt er tijdens de kantooruren gewerkt in verschillende teams. Elk team heeft zijn eigen kleur, specialisatie en knowhow. Op een mooie dag stond de enthousiaste Jhinthy voor onze deur. Ze liep drie maanden stage binnen team Blue (intussen team Teal), en deelt met veel plezier haar ervaringen en avonturen bij Starring Jane. En wij kunnen het jou met zekerheid meegeven: she’s one of a Jane!

Jhinthy

Scrum & stand-up

Gedurende vijftien weken maakte ik deel uit van het ‘web integrations team’ van Starring Jane. Webintegraties behoorden oorspronkelijk tot de taken van team Blue, maar sinds kort vormen team Blue (webintegraties) en Green (webshops) één team, namelijk Teal.

Al vanaf dag één kreeg ik heel wat verantwoordelijkheid en werd mij een project toegewezen dat ik zelf in handen mocht nemen, the scrum way. Door dagelijks te overleggen met het team tijdens de stand-up, kreeg ik veel nieuwe inzichten. Op die manier kwamen we steeds tot een goede oplossing of volgende stap(pen) om iemand van ons team verder op weg te helpen. Zo kreeg ook ik de kans om mijn front-end vaardigheden bij te schaven.

Een andere kijk op het werkleven

De stage gaf me ook een andere kijk op het ‘werkleven’. Bij Starring Jane is er enerzijds veel plaats om bij te leren, maar anderzijds ook om suggesties te doen. Mijn persoonlijk doel van deze stage was het verder ontwikkelen van mijn vaardigheden, maar ook het leren functioneren in een team. Uiteindelijk ben ik gegroeid in zowel soft- als hardskills!

Mopjes tijdens de lunch

De sfeer op kantoor? Die was positief en los, maar waar nodig ook serieus. De collega’s hier maakten echt het verschil tussen een saaie of geslaagde stage. Ook degenen met wie ik niet rechtstreeks samenwerkte, konden een mopje tijdens de lunch wel waarderen. In de video hieronder zal je al snel begrijpen wat ik bedoel!