Jana Vantieghem, 5 september 2017

Growth hacking, ook voor Janes!

Growth hacking is een term die je tegenwoordig wel vaker voorbij hoort vliegen. Daarom wilden we ook bij Starring Jane weten wat het precies is en welke meerwaarde het voor ons kan betekenen. Op donderdag 31 augustus volgden we een growth hacking workshop gegeven door Nick Vinckier, senior consultant social & growth bij Duval Union Consulting.

Growth wat?

Growth hacking doet je misschien denken aan hacking, cracking, computercriminaliteit … maar dat is het zeker niet. Daar houden wij ons bij Starring Jane ook niet mee bezig. Het is ook geen gouden platform, magie, SEO of SEA. Maar wat is het dan wel?

Growth hacking is een mindset, een continu proces van testen en experimenteren om nieuwe, efficiënte, repliceerbare en schaalbare tactieken te ontdekken die je bedrijf tot het hoogtepunt van duurzame groei brengen.

Tijdens de introductie ontdekten we dat growth hacking niet enkel bedoeld is voor startups. Dit hadden we al snel door aan de hand van de “Houston Airport Hack”. Reizigers vonden dat ze veel te lang op hun bagage moesten wachten nadat ze uit hun vliegtuig waren gestapt. Om het aantal klachten en dus de wachttijd van de reizigers te verminderen, werd de afstand tussen de terminal en de plaats voor het afhalen van de bagage verlengd. Op die manier hadden reizigers het gevoel dat het volledige traject veel vlotter verliep.

Growth hacking workshop

En nu … aan de slag!

Na de introductie over growth hacking waren we volledig klaar om zelf onze handen uit de mouwen te steken. Voor een ‘growth team’ heb je steeds marketeers en developers nodig, waar we bij Starring Jane zeker over beschikken. We verdeelden ons dus in verschillende teams en gingen als echte growth hacking piraten aan de slag met korte, praktische oefeningen die we toepasten op concrete cases van klanten.

Eerst bepaalden we welke metrics we gingen hanteren doorheen ons growth hacking proces aan de hand van het AAARRR-model (awareness, acquisition, activation, revenue, retention & referral). Vervolgens dachten we na over welke tactics we konden inzetten om die duurzame groei te realiseren.

En nu?

Door deze workshop over growth hacking te volgen beseffen we bij Starring Jane heel goed wat growth hacking inhoudt en hoe we de hacker mindset kunnen hanteren om te werken aan onze duurzame groei. De praktische tips, tricks en tools die Nick met ons deelde hebben ons echt geïnspireerd. Wij zijn alvast overtuigd van het potentieel in deze tactiek!

Wil jij ook groeien?

Benieuwd hoe wij jou verder kunnen helpen met jouw groeitraject? Neem gerust contact met ons op. Onze Janes helpen je graag verder.