Jeroen Merckx, 6 juli 2017

Electric indigo, de finishing touch

Zonder onszelf al te serieus te nemen, proberen we bij Starring Jane steeds kwalitatieve producten af te leveren. Dat hebben we ondertussen al genoeg gezegd. Maar zeggen en doen zijn 2 verschillende dingen.

Het probleem is vaak, wanneer een team weken- of maandenlang aan een project werkt, het net moeilijker wordt om datzelfde project met een kritische blik te zien. Een mening van buitenaf is dan meer dan welkom en kan nieuwe inzichten met zich meebrengen. Dus hebben we bij Starring Jane een “zwevend” team aangesteld dat overkoepelend werkt en op die manier extra waarde creëert voor alle projecten waar wij aan werken. Dit team kreeg de kleurcode #6600ff, ofte het verlichtende “electric indigo” met zich mee.

electric indigo

De blik van buitenaf

Het checken van kwaliteit is maar één van de zaken die dit team op zich neemt. Doordat de mensen uit electric indigo niet in eerste lijn betrokken worden bij de projecten, is het voor hen evidenter om het globale overzicht te behouden. Dit team analyseert en stuurt bij, en is daarom onafhankelijk. En voor de duidelijkheid: dat is allemaal constructief bedoeld.

Ze stellen constant alles in vraag. Wie is deze klant? Wat doen we daarvoor? Wat kunnen we nog meer doen? Hoe kunnen we ons aanbod aanpassen om de mensen met wie we samenwerken nog meer te inspireren? Ze denken mee na over de juiste strategie en werken concreet voorstellen uit die dan gepresenteerd worden.

Verschillende competenties

Het team bevat mensen met kwaliteiten op technisch, grafisch en conceptueel vlak. Ze staan onder andere de accounts bij met advies en zijn steeds beschikbaar voor overleg. Ze werken overzichtelijke demo’s uit. Ze vertellen welke technologie het meest aangewezen is en argumenteren waarom. Ze zetten concepten neer die een antwoord zijn op wat onze klanten nodig hebben.

Dit team probeert zichzelf steeds te verrijken en doet veel research. De mensen die er deel van uitmaken stappen van buitenaf mee in het verhaal van elk project waar Starring Jane aan werkt en worden op regelmatige tijdstippen betrokken, maar niet constant. Electric indigo is een essentiële schakering voor het afleveren van succesverhalen, en dat is waarom deze paarse wolk in ons kantoor hangt.