Valérie Destrooper, 26 april 2018

E-mail is niet dood

Op dinsdag 24 april tekenden we met 2 Janes present op de Feweb opleiding “Advanced Email Marketing Strategies” in Brussel. Docente van dienst: Tamara Gielen, die met meer dan 15 jaar ervaring en internationale erkenning op vlak van CRM, Marketing Automation en E-mailmarketing bekend staat als dé Belgische referentie.

Vermits Starring Jane ook instaat voor de activatie van een website of -shop na lancering, beschouwden we deze opleiding als een must-do. We geven je hieronder 4 nuttige tips voor een succesvolle e-mailcampagne en willen bij deze nog eens benadrukken: e-mailmarketing is en blijft, ondanks de GDPR, één van de meest performing tools voor marketeers.

relevante content

Tip #1: Zorg voor relevante content

Hoeveel mails komen er dagelijks in jouw inbox terecht? En hoeveel mails daarvan vind jij écht interessant genoeg om niet meteen te deleten? De allerbelangrijkste tip die we je kunnen meegeven klinkt logisch, maar is niet altijd even eenvoudig: zorg ervoor dat de boodschap die je verstuurt, is afgestemd op de behoeften van je ontvanger:

  • Stuur de juiste content
  • Naar de juiste persoon
  • Op het juiste moment
  • En met de juiste frequentie

Om goede content te kunnen aanbieden, is het nodig om je database van dichterbij te bekijken. Zorg ervoor dat je over een kwaliteitsvolle (dus géén aangekochte) contactenlijst beschikt, en liefst met zoveel mogelijk data per contact. En gebruik die data ook. Segmenteer je database zodat je verschillende boodschappen kan uitsturen gebaseerd op hun interesses, hun woonplaats, taal, functie,…

Voeg daar nog een aantrekkelijk design, een wervende to-the-point boodschap en een strategisch opgebouwde landingspagina bij, en je maakt al veel kans op een geslaagde e-mailcampagne.

Tip #2: Is Marketing Automation nuttig voor mij?

Marketing Automation is een hot topic als het gaat over digitale marketing. Allerlei mailing programma’s profileren zich als een Marketing Automation tool, maar e-mailmarketing maakt hier slechts een onderdeel van uit. Een goed uitgekiende customer journey levert in veel gevallen ongetwijfeld een grote tijdswinst en hogere conversies op, maar je moet je de vraag stellen: wat wil ik ermee bereiken? Is het de moeite om mijn tijd en energie te steken in het ontwerpen van een volledige flow die klanten moeten doorlopen en het zoeken naar de geschikte tool?

Als je denkt op lange termijn en enorm veel manueel werk hebt, zal het antwoord eerder ja zijn. Maar gaat het over een éénmalige campagne die je wil opvolgen, dan doe je dit beter gewoon manueel. Even efficiënt en je wint er veel tijd mee.

Mobile first

Tip #3: Mobile first

Onderzoek wijst uit dat 54% van de mails op een mobiel toestel worden bekeken, en nog liefst vanuit de zetel of op vakantie. We weten dit al langer, maar de boodschap is: stem je copy en je design daarop af. Maak je mail niet te lang zodat mensen niet eindeloos moeten scrollen. Zorg ervoor dat je tekst voldoende groot staat om leesbaar te zijn.

Mensen scannen hun mailbox op een andere manier wanneer ze dit met hun smartphone doen. Elementen die bepalend zijn of je al dan niet wordt geklasseerd, zijn de afzender, het onderwerp en de pre-text. Meer nog dan bij websites of -shops moeten e-mails mobile optimised zijn, wil je niet voor frustraties zorgen bij je doelpubliek.

Wat die afzender betreft: gebruik een persoonlijk email adres. Een noreply@ adres is not done. En zorg dat je telkens relevante content aanbiedt (zie tip #1). Na 3 oninteressante mails kan je het verder wel vergeten. Doe zelf maar eens de test.

Tip #4: Stuur een bedankingsmail na inschrijving

Wanneer mensen je via je website inschrijven op je nieuwsbrief, zorg dan voor een mooie welkomstboodschap. Ten eerste kan je op die manier meer informatie geven over waaraan ze zich kunnen verwachten, en ten tweede is jouw nieuwe contactpersoon zeker van zijn zijn of haar inschrijving.

Bonus tip #5: Goede e-mailmarketing kan je heel wat opleveren. Laat die kans niet liggen!

Het mag ondertussen duidelijk zijn: e-mailmarketing hoeft niet duur te zijn, en kan een grote meerwaarde betekenen voor je verkoopteam. Vandaar onze laatste extra tip: Stuur een mailtje naar Valérie of vul het formulier in op deze pagina en we bekijken de mogelijkheden samen.

e-mailmarketing

Niet zeker of je wel goed bezig bent? Wil je nog meer tips horen?

Meer dan 64% van de mensen wil het liefst via e-mail door merken worden gecontacteerd. Het is en blijft een zeer krachtige marketing tool, op voorwaarde dat het op de juiste manier wordt gebruikt.

Stuur een mailtje naar Valérie of vul het formulier in op deze pagina.