26 oktober 2016

Digitalisering in de mobiliteitssector

Digitalisering is niet meer weg te denken uit de bedrijfswereld. Vanuit die vaststelling organiseerde TRAXIO, de federatiesector voor mobiliteit, een netwerkevenement rond ‘digital transformation’. Starring Jane, dat onlangs voor deze klant een volledig nieuwe website met loginsysteem en intranet ontwierp, kon hier uiteraard niet op ontbreken. Tekenden present en werden hartelijk ontvangen in het Brusselse Tour&Taxis: manager Kevin Braem, new business developer Diederik Vlerick en account manager Gauthier Huvenne. Het werd een leerrijk gebeuren met heel wat bedrijven uit de mobiliteitssector en een belangrijke rode draad doorheen de avond: bedrijven mogen geen schrik hebben om of te lang wachten met digitaliseren, want anders missen ze de boot.

Traxio event

Digitale disruptie

Na een kort netwerkmoment, onder meer aan de stand van Starring Jane, werd iedereen in de aula verwacht voor de sprekers. De eerste daarvan was Rik Vera, CEO van nexxworks. Hij had het over digitale disruptie, en over het feit dat we ons bewust moeten zijn van de snelheid van de huidige digitalisering – iets wat zelfs grote bedrijven onderschatten. Zo had Google pas in 2030 zijn eerste zelf rijdende auto op de baan verwacht. Maar zie, vandaag hebben de Google-wagens samen al meer dan 1 miljoen zelf afgelegde kilometers op de teller staan. Dit leidde hem tot de vaststelling dat er maar twee opties zijn: de digitale verandering zien gebeuren, of mee in het bad duiken.

Traxio event

Online tools en strategie

Ook Carl Veys, één van de spilfiguren van TRAXIO, kwam aan het woord. Hij had het vooral over de websites van bedrijven. Zijn insteek was dat online klanten even belangrijk zijn als klanten die de fysieke winkel binnenstappen. En dat een bedrijf dus offline en online even goed vertegenwoordigd moet zijn. Ook de juiste online tools en strategie hebben is vandaag enorm belangrijk. Een insteek die perfect strookte met de missie van Starring Jane.

Na de sprekers volgde een gezellig netwerkmoment met de nodige drinks en hapjes. Conclusie van de avond: digitalisering is meer dan ooit onvermijdelijk in het ondernemerslandschap. Wie er gewoon op staat te kijken in plaats van actie onderneemt, zal hopeloos achter het net vissen. Het is vandaag meer dan ooit ‘nu of nooit’.