David Bintein, 24 november 2016

Digitale technologie en véél meer op Web Summit 2016

Digitale technologie evolueert razendsnel: dat moeten we u wellicht niet vertellen. Het is voor ons als webbureau dus heel belangrijk om bij de les te blijven. En waar kan je dan beter zijn dan op Web Summit, dat in enkele jaren tijd is uitgegroeid tot Europa’s grootste en belangrijkste technologische markt. Het evenement weet dan ook sprekers aan te trekken van het allergrootste kaliber. Wat bijvoorbeeld te denken van Ronaldo, Joseph Gordon-Levitt, Manuel Barosso en (Tinder-CEO) Sean Rad? Ook – de misschien iets minder beroemde – David Bintein, zaakvoerder van Starring Jane, ontbrak niet op het appel. Hij was er op uitnodiging van Teamleader – waarvoor bij deze nogmaals dank.

Websummit

Digitale technologie en véél meer op Web Summit 2016

Het concept van Web Summit is om technologie alle kansen te geven. Daartoe worden verschillende technologische start-ups uitgenodigd, die daar de kans krijgen in contact te komen met investeerders, partners en leveranciers, terwijl ze intussen heel wat opsteken van de keynotes. Om één en ander overzichtelijk te maken, worden de start-ups niet alleen gegroepeerd in groottecategorieën, maar ook qua werkterrein (robotica, digital … ). Een heel goed en visueel uitgewerkt systeem dat matchmaking maximaal in de hand werkt.

Indrukwekkende cijfers

Op Web Summit 2016 waren maar liefst 7000 CEO’s aanwezig, vertegenwoordigers van 15.000 bedrijven en in totaal ruim 53.000 bezoekers uit in totaal 166 landen. Ook 2000 gerenommeerde media waren op de summit. Allemaal samen om antwoorden te zoeken op de uitdagingen die de razendsnelle technologische revolutie met zich meebrengt. Logisch dus dat onze zaakvoerder terugkwam met een hoofd vol ideeën en inspiratie.