Kenny Van Wassenhove, 10 oktober 2016

Design festival Offf by Night: alright!

Design festival OFFF by Night kende dit jaar zijn eerste editie in Antwerpen, meer bepaald op 23 en 24 september. Hoewel het concept al 15 jaar bestaat in de grafische en digitale wereld van Barcelona. Maar nu dus ook in eigen land, met het hippe Parkloods in Antwerpen als decor. Let’s get digital, digital!

Al meteen bij het binnenkomen werden we overweldigd door de gigantische schermen, die ons overstelpten met gif’s (zoals het hilarische Ryan doesn’t eat his cereal), werk van de sprekers en aftelschermen die ons erop wezen als er een nieuwe lezing begon. Er waren lokale biertjes, lokale eetwaren en zelfs lingerie te vinden. Bij de Wacom-stand konden we de allernieuwste tekentablets testen, Adobe organiseerde workshops en was er gin & tonic te drinken. Dit design festival had zowaar de ideale combo gecreëerd!

OFFF Antwerp

Ludiek plagiaat

Om nog maar van de sprekers te zwijgen. We keken vooral uit naar het beroemde, Nederlandse duo Lernert & Sander, dat het event mocht afsluiten. Dat deden ze origineel en gepast, met een ludieke presentatie waaruit bleek dat ze door heel de wereld al eens gekopieerd – lees: geplagieerd – waren. Naast hun talent om voor een publiek te spreken, bleven vooral hun aloude smeltende konijnen bij en de eenvoud en strategie die achter een campagne kan schuilen.

 

OFFF Antwerp

Overal 3D

Alles op Offf draaide rond 3D. 3D is overal. Echt overal. Zo waren we enorm onder de indruk van het kunnen van Man vs Machine. Uit ingewikkelde structuren, die uit de natuur leken te komen, volgde plots een textieluitbarsting en een schitterende promovideo voor schoenengigant Nike. Ge-wel-dig.

Wat we onthouden?
Dat Offf zeker en vast de moeite was.
Dat we vol frisse ideeën terugkeerden naar de werkvloer.
Dat we nooit meer deze goede raad zullen vergeten: If it makes you laugh, it’s probably a good idea!