Valérie Destrooper, 5 mei 2017

Er bloeit iets tussen ons en de klant

Customer care is voor Starring Jane heel belangrijk. Klanten komen bij ons op de eerste plaats. Altijd. Overal. Een filosofie die we maar wat graag op een originele manier in de praktijk brengen. Bijvoorbeeld door onze klanten letterlijk in de bloemetjes te zetten. Aanleiding om met dit kleurrijke en geurige concept uit te pakken was de Get to know your customer Day op 20 april. Ideaal om de baan op te gaan en het met bloemen te zeggen. En de klant van een andere kant te leren kennen. Een actie die ook perfect paste in het seizoen, en een mooie opvolger bleek van onze Driekoningen-actie. Want er kon opnieuw een kleine Jane gevonden worden, die recht gaf op een extra beloning.

kaartjes bloemen

We konden de Get to know your customer Day niet laten liggen. Dé kans om onze klanten beter te leren kennen en onze duurzame relatie met hen nog wat te versterken. En uiteraard gold dat in twee richtingen: wij wilden maar al te graag te weten komen hoe de klanten over ons denken. Onze actie was dus eigenlijk ook een soort … bloem-lezing.

Ambassadeurs op de baan

Net als bij de Driekoningen-actie gingen zes Starring Jane-ambassadeurs de hort op: van Brussel tot Limburg en van Antwerpen tot West-Vlaanderen. Elke klant kreeg een speciaal uitgekozen, op maat gemaakt boeket. Op maat? Inderdaad, want er waren boeketten met tulpen, rozen, lelies en gerbera’s. We lieten ons bij de samenstelling leiden door de eigenschappen van de bloemen, en hoe die matchten met de klant in kwestie.

bloemen

Een zoekmachine-optimalisatie als cadeau

Maar het ging om meer dan bloemen alleen. In één van de boeketten zat namelijk een kleine Jane verstopt. De vinder daarvan zou een SEO-traject cadeau krijgen, inclusief opvolging en rapportering. De gelukkige klant werd Fashion For Cycling. Voor twee andere klanten, respectievelijk VGD en KwadrO, was er dan weer een Bloomon-bloemenabonnement weggelegd. Iedereen tevreden, en dus beloven wij: op naar de volgende verrassende actie!