activatie
Terug naar overzicht

Activatie

De juiste doelgroep en relevante content

Na de oplevering van een website of webshop wacht er nog een hele uitdaging. Het is de bedoeling dat jouw webproject ook iets opbrengt. En dat kan niet zonder relevante inhoud. Die inhoud moet niet aantrekkelijk zijn voor jezelf, ook niet voor ons. Wél voor jouw doelpubliek. De inhoud moet zo gemaakt worden dat jouw doelpubliek er iets aan heeft, en doet wat jij wil dat er gebeurt. Dit kan gaan om een pagina die de bezoeker tot actie en conversie aanzet, maar het kan evengoed jouw bedoeling zijn om je doelpubliek te informeren over iets.

Niet zo gemakkelijk als je denkt

Om die content zo goed mogelijk te kunnen maken, is het nodig je te verplaatsen in het hoofd van je klant of prospect. Stel jezelf vragen als: “Wat zou ik willen zien nadat ik zoekterm x heb ingetypt op Google?” “Welke argumenten zouden mij kunnen overtuigen om tot een contactopname over te gaan?”.

Ook de woordkeuze en taalgebruik zijn belangrijk. Jouw doelpubliek is een bepaald type persoon. Welk taalgebruik past bij dit type persoon?

Als aanbieder van bepaalde diensten of producten is het vaak echt moeilijk om te denken ‘langs de andere kant’. Starring Jane daarentegen is buitenstaander. Onze mensen maken misschien deel uit van jouw doelpubliek? Ons team van copywriters en designers bekijken jouw project met een frisse blik van buitenaf en toetsen hun creaties intern af voor feedback.

Jouw pagina’s moeten gezien worden!

Goede content maken is een key factor voor een succesvolle site. Maar jouw doelpubliek komt niet vanzelf op jouw pagina’s terecht. Ze hebben een duwtje in de rug nodig.

Starring Jane begint in zo’n geval standaard met een zoekwoord analyse. Welke zoektermen zijn belangrijk? Waar zoekt jouw doelpubliek op? Hoe zit het met de concurrenten op bepaalde zoektermen?

In functie hiervan schrijven we de content, en passen we bepaalde tactieken toe. Whatever works voor jouw doelpubliek. Voor sommigen zal dit een Facebook campagne zijn. Voor anderen zetten we volop in op mailings in combinatie met doordachte landingspagina’s. Voor nog anderen gaan we volop voor een advertising campagne via Google. SEO, SEA, SMA,… we hebben de expertise daarvoor in huis.

Google Partner

Starring Jane is trouwens Google Partner. Met deze badge erkent Google onze expertise als Google Ads specialist, en dat loont! Als partner ontvangen we uitnodigingen voor evenementen en trainingen, genieten we van exclusieve voordelen en kunnen we bedrijfsspecialisaties verdienen, wat we dus ook volop van plan zijn te doen.

activatie

Een plan op lange termijn dat werkt

Om de digitale doelen te behalen die we hebben uitgestippeld van bij het begin van jouw project, stelt Starring Jane een activatieplan op lange termijn op. We zetten hierin flexibel verschillende activatiekanalen in, en evalueren maandelijks samen met jou. In functie van de behoeften en resultaten kunnen we zo verschillende tactieken toepassen. Bovendien beschik je over een gepersonaliseerd dashboard zodat je steeds de effecten van onze gezamenlijke inspanningen kan opvolgen.

Inzet: Jane Fonda – “Stand up for what you believe”

What's your story?

Didier Bintein
Didier Bintein
Project Management
didier@starringjane.com